Clubshow Onder Ons Helden 2019 – 21 september

Op zaterdag 21 september 2019 houdt onze kleindierenvereniging Onder Ons Helden e.o. hun jaarlijkse clubtentoonstelling. Deze vindt plaats bij Johan Cuijpers, Helenaveenseweg 94, 5985 NM te Grashoek.

Er zijn vele grote hoenders en krielkippen te bewonderen die alle meedingen naar een ereplaats in hun klasse. Vele hanen en hennen zullen door erkende keurmeesters naar kleur, grootte, postuur en kleurslag bekeken en natuurlijk beoordeeld worden om daarna wellicht tot winnaar uitgeroepen te worden.

Er zijn ongeveer dertig grote hoenders aanwezig van o.a. de volgende rassen:
Braekels, Brahma, Cochin en Australorp.

Bij de krielkippen zijn er een kleine zeventig dieren aanwezig en daarvan zijn de volgende rassen aanwezig : Barnevelder, Marans, Belgische, Kraaikop, Brabanter , Welsumer, Brahma, Cochin, Vorwerk, Nederlandse Sabelpoot, Antwerpse Baard, Hollandse, Doornik en Braekel.

Nadat de dieren gekeurd zijn, kunnen bezoekers ook terecht om de dieren te bewonderen en dat kan dan tussen 10.00 en 15.00 uur. Voor geĂ¯nteresseerden zijn de leden van de vereniging aanwezig om hen tekst en uitleg te geven. Wellicht ook een moment om eens stil te staan bij het eventueel zelf houden van enkele kippen om te genieten van hun gescharrel op zoek naar voedsel en het eten van een lekker scharreleitje.