Hokbezoek 2016 is geslaagd! (verslag)

Afgelopen weekend zijn enkele leden van Onder Ons Helden e.o. op hokbezoek gegaan bij enkele leden van Gallinova Barneveld. Namens de gehele vereniging kunnen we weer spreken over een groot succes dit jaar. Hieronder leest u een verslag van de gehele dag met een prachtige foto-impressie gemaakt door Nick Linders

Verslag
’s Morgens kwamen we bij elkaar bij Ton van Hoof om 9.00 uur en vanuit daar zouden we vertrekken richting Barneveld. De Chauffeurs waren om 8.50 uur al aanwezig en kregen nog wat extra informatie over de route in verband met wegwerkzaamheden. Nadat de activiteitencommissie de chauffeurs had ingelicht konden we met 14 personen vertrekken richting ons eerste adres: Familie Top.

Aangekomen op ons eerste adres na anderhalf uur rijden, werden we van harte geheten door een aantal leden van Gallinova Barneveld. De koffie werd vers voor ons gezet en we kregen een lekker Gelderse verleiding bij de koffie: Een specialiteit van de bakker uit het dorp. Na kennis met elkaar gemaakt te hebben en nadat iedereen een praatje met elkaar had gemaakt kreeg de groep een prachtige rondleiding door de tuin van familie Top.

13536146_1808205596067966_1554108511_n

In de tuin kregen wij een prachtige vijver te zien met enkele eenden en talingen en een koppel roodhals-ganzen met jongen. Rondom de vijver was een prachtig grasveldje waar de eenden vrij rond konden lopen. Aan het grasveldje lagen twee hokken: één met konijnen en één met duiven. Iets verder gelegen in de tuin lagen nogmaals 3 hokken met watervogels. Recht daar tegenover lag het prachtige zwarte kippenhok met enkele Barnevelders.

Na afloop van de rondleiding praatte we nog even na over de prachtige tuin en vijver, maar veel tijd was er niet want het was inmiddels al 12.00 uur. Tijd om na het volgende hokbezoek te gaan dus! Na ongeveer 10 minuutjes rijden kwamen we aan in Voorthuizen bij Martin Zwanenburg onder begeleiding van alle andere aanwezige leden van Gallinova.

We kregen de mogelijkheid om even in de tuin rond te kijken, en Martin had voor ons speciaal zijn kleine museum uitgestald voor ons. Over het ruime grasveld stonden oude fietsen en brommers verspreid. Aan het grasveldje gelegen lag een vijver met watervogels zoals eenden, ganzen en zwarte zwanen.

13522440_1808206179401241_1521062762_n

Na even rondgekeken te hebben hadden de vrouwen van Gallinova voor ons een goed verzorgde lunch klaar gemaakt. Wij konden met de anderen genieten van heerlijke groentesoep of kippensoep met diverse broodjes. Speciaal voor ons werd er ook nog een hele grote schaal met eieren gebakken. Verder konden we nog genieten van diverse broodjes, rundvleessalade en nog veel meer.

Na een gezellige en vooral goed verzorgde, lekkere lunch kregen we ook een rondleiding in de tuin van Martin Zwanenburg. We kregen ook hier een voliére met duiven te zien, met aan de overkant een prachtig groot grasveld met vijver voor de watervogels. Daarbij liepen nog een paar Welsumers rond. Iets verder kwamen we in een schuur, waarin twee hobby’s van Martin werden gecombineerd: Kippen en oude spullen. In de schuur liepen Zijdehoenders en Welsumers. Aan de wanden van de schuur hingen oude schilderijen en borden, en in het voorste gedeelte was een klein museumpje in gericht met allemaal oude spullen.

13536125_1808206262734566_1954303441_n

Na de rondleiding bedankte ons jeugdlid Nick Linders van de activiteitencommissie Gallinova met in het speciaal mevrouw Top en meneer Zwanenburg voor de gastvrijheid. Hij bedankte Gallinova voor de gastvrijheid, en gaf mevrouw Top en meneer en mevrouw Zwanenburg een prachtige Hortensia cadeau namens alle aanwezige leden van Onder Ons Helden e.o.

Om 15.00 uur werden wij bij het Pluimveemuseum verwacht voor een rondleiding over de geschiedenis, en de hedendaagse huishouding van kippen in Nederland. Omdat wij om 14.10 aankwamen hadden wij nog een klein uurtje de tijd om even wat koffie te drinken, en in de hoendertuin rond te lopen. Na ongeveer 50 minuten vrij rondgelopen te hebben startte de rondleiding door het pluimveemuseum.

13521631_1808224732732719_1798908820_n

Na afloop van de rondleiding werd er voor ons een eierveiling gehouden, waarin diverse spullen die met kippen te maken hadden werden geveild aan de aanwezigen. Wie het snelste drukte kon afrekenen en nam een prachtig aandenken aan deze dag mee naar huis.

Na de eierveiling was het helaas al weer tijd om richting Limburg terug te vertrekken.  Bij aankomst in Grashoek konden we met zijn allen terug kijken op een super geslaagde dag. De activiteitencommissie bedankte iedereen voor de leuke dag, en wederzijds.

Wij willen Gallinova Barneveld nogmaals bedanken voor de geweldige dag, en zouden ze daarom ook een keer welkom willen heten in ons eigen Noord-Limburg.

 

Foto-impressie

[foogallery id=”519″]