Vereniging

Vereniging

Wat is een kleindierenvereniging en waarom zou iemand lid willen worden van een kleindierenvereniging?
Onder Ons Helden e.o. is een kleindierenvereniging uit Noord-Limburg die zich inzet voor het behouden van diverse kleindierensoorten waaronder: hoenders, dwerghoenders, duiven, siervogels, watervogels en konijnen. Het doel van de vereniging is om de kleindierensport te promoten met name onder de jeugd. 

Gezelligheid en het delen van kennis staat binnen de vereniging voorop. Dit is waarom zij verschillende activiteiten per jaar organiseert voor haar leden.

 

Maar lid worden van een kleindierenvereniging, wat heb ik daar eigenlijk aan????
Allereerst zal men zich dan af moeten vragen tot welke groep leden  zou ik kunnen behoren? De groep die zich bezighoudt met het in stand houden de typische kenmerken van een bepaald ras, de groep die zich toelegt op het fokken van mooie dieren die wellicht een prijs kunnen behalen op een plaatselijke, regionale, landelijke of internationale tentoonstelling of tot de groep die het gewoon leuk vindt om thuis enkele kippen, konijnen, cavia’s of watervogels te houden?

Voor alle groepen geldt dat men bij bijeenkomsten van zo’n vereniging (bijv. OOH = Onder Ons Helden e.o. 8 keer per jaar) vragen kan stellen, problemen kan bespreken, een lezing kan bijwonen of dieren bespreken om tot een (nog) beter resultaat te komen. Veel kan men leren van elkaar en van ervaren fokkers; men kan ook via die leden mooie dieren/broedeieren kopen om zelf een mooi trio (haan en twee hennen)  samen te stellen.

Gewoon wat hennen in de tuin die ons restafval opeten, graag de tuin schoon krabben (niet altijd want we willen ook groen in onze (moes)tuin ), eieren leggen om  zelf te gebruiken (bakken, koken) en ook wat mest produceren met stro of houtvezels om weer als compost te gebruiken. Afhankelijk van de interesse en de ruimte kan men al kiezen voor krielen van 500 gram tot hennen van bijna 3 kilo.

 

Geïnteresseerd ?
Neem dan contact op met onze secretaris:
wimenmarielouise@gmail.com